Facebook brengt Messenger terug naar Android-app

Facebook brengt Messenger terug naar Android-app

Na veel ophef over het opsplitsen van Messenger en de Facebook-app, heeft het sociale netwerk besloten om de chatfunctie weer beschikbaar te maken in de reguliere Facebook-app voor Android.  Facebook kreeg veel kritiek te verduren van gebruikers die voor het chatten met hun Facebook-contacten geen aparte app wilden downloaden.

Daarnaast waren gebruikers bezorgd over het grote aantal permissies dat Facebook Messenger voor Android nodig had. Vanwege deze zorgen van gebruikers heeft Facebook een link naar een blog met uitleg over de Messenger-app toegevoegd aan de chatsectie (zie afbeelding).

Facebook vertelt gebruikers nog steeds dat er een aparte Messenger-app beschikbaar is, maar gebruikers hebben nu de keuze om dat bericht te negeren en gewoon door te chatten in de reguliere app.

Facebook Messenger heeft echter een aantal voordelen ten opzichte van chatten in de Facebook-app. Zo beschikt de Messenger-app over zogenaamde chat heads, waarmee je snel schakelt tussen chatten en andere activiteiten op je telefoon. Daarnaast is Messenger een lichte app, dus je hoeft niet bang te zijn dat je batterij snel leeg raakt.

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden