Facebook lanceert aparte Messenger-app voor iPad

Facebook lanceert aparte Messenger-app voor iPad

Facebook introduceert een Facebook Messenger-app voor iPad. Op die manier kunnen iPad-bezitters met een aparte app chatten met hun vrienden. Voorheen was dat alleen mogelijk met de ingebouwde messenger van de reguliere Facebook-app.

De Facebook Messenger-app voor iPad zorgt voor een verbeterde gebruikerservaring. Zo worden al je conversaties netjes gesorteerd in de linker kolom, terwijl je actieve gesprek aan de rechterkant te zien is. Daarnaast is er een Groepen-knop, waarmee je snel naar je vaste groep-chats navigeert.

Met de Facebook Messenger-app verstuur je afbeeldingen en video’s, deel je locaties, neem je audioberichten op en verstuur je stickers. Het is ook mogelijk om een Facebook-vriend te bellen als deze vriend ook op dat moment online is.

Messenger voor iPad mist een aantal functies

Een voordeel van de reguliere Facebook-app ten opzichte van Messenger voor iPad, is dat je de zogenaamde chat heads kunt gebruiken. Chat heads zijn zwevende afbeeldingen van je gesprekspartners die je maximaliseert en minimaliseert, terwijl je ondertussen op Facebook surft. Helaas zijn deze chat heads niet te gebruiken buiten de Facebook-app.

Facebook Messenger voor iPad is daarnaast minder compleet dan de iPhone-versie. Er is namelijk geen instant videofunctie en je kunt ook niet met één druk op de knop selfies maken.

Je downloadt Facebook voor iPad via deze link.

Volg mij op Twitter @niekleermakers

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden