Gebruik IM+ als een alternatief voor Facebook Messenger

Gebruik IM+ als een alternatief voor Facebook Messenger

Facebook dwingt gebruikers over te stappen naar de aparte Messenger-app om met vrienden te praten. Veel gebruikers zijn hier niet over te spreken, en gelukkig zijn er chat-opties te over voor ontevreden Facebookers. Eén van deze alternatieven is IM+.

Vaarwel Facebook Chat

Het is niet langer mogelijk om te chatten met vrienden via Facebook’s mobiele app, hiervoor moet je voortaan de aparte Messenger gebruiken. Het resultaat? Als je probeert te chatten, stuurt Facebook je direct naar de app-winkel om de losse applicatie te downloaden.

Facebook stuurt je gelijk naar de losse Messenger-app.

Alhoewel IM+ de chatfunctie niet terugbrengt in de officiële Facebook-app biedt de dienst je in ieder geval een vergelijkbare service. Met IM+ beheer je verschillende services als Google Hangouts, Twitter en de Facebook chat via één app. Het programma is meer dan een simpel alternatief voor Messenger; IM+ helpt je jouw volledige chat-ervaring te bundelen.

Voeg verschillende chat-diensten toe en manage al je gesprekken in IM+.

Laten we kijken hoe het werkt.

1. Download IM+

Download de IM+ app. Evenals Facebook is dit een multiplatform service en IM+ is beschikbaar voor: Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone en Windows 8. Het is zelfs mogelijk de web-app te gebruiken via je browser.

2. Synchroniseer je accounts

Via het startscherm voeg je de verschillende accounts toe die je wilt synchroniseren. Facebook staat natuurlijk ook op deze lijst.

3. Voeg jouw gegevens toe

Voer het e-mailadres en het wachtwoord in dat jij gebruikt voor Facebook en klik op OK.

4. Wacht tot je contacten gesynchroniseerd zijn

Al je contacten worden automatisch toegevoegd aan de bijbehorende lijsten. De interface is overzichtelijk en zorgt voor een eenvoudige gebruikerservaring.

Als je een chat-verslaving hebt, is IM+ een handige applicatie, vooral als je niet van plan bent Facebook Messenger te installeren.

Ben jij een voor- of tegenstander van Facebook Messenger? Jon en Suzie hebben al een kant gekozen!

Volg mij op Twitter: @bbrassart

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden