Messenger verdwijnt deze week uit de standaard Facebook-app

Messenger verdwijnt deze week uit de standaard Facebook-app

Begin april liet Facebook weten dat het bedrijf de Messenger app voortaan alleen nog als aparte service aan wil bieden. Nu lijkt het erop dat het Amerikaanse bedrijf daad bij woord voegt: deze week verdwijnt Messenger uit de standaard Facebook-app.

Deze keuze is niet verrassend: Facebook’s applicatie wordt steeds voller en het verwijderen van Messenger zorgt voor een snellere FB-app.

De Messenger-applicatie biedt een unieke feature voor Android genaamd Chat Heads. Het is een blijvende notificatie die aan de zijkant van je scherm blijft zitten. Chat Heads zijn handig voor het multi-tasken.

De chat-button blijft zichtbaar in Facebook, maar deze knop leidt gebruikers voortaan naar de losse Messenger applicatie. Als deze app nog niet geïnstalleerd is, worden gebruikers direct naar hun app-winkel (iOS en Android) geleid.

Facebook heeft het volgende bericht over de verandering gepubliceerd:

In de komende dagen laten we mensen weten dat zij voortaan de Messenger-app nodig hebben als zij berichten willen sturen via Facebook. Zoals we eerder gezegd hebben is ons doel te focussen op de ontwikkeling van Messenger. Wij zijn van plan deze berichten-app uit te breiden tot de meest complete service die we aan kunnen bieden. Messenger wordt maandelijks door meer dan 200 miljoen mensen gebruikt en we blijven er aan werken om mensen beter met elkaar te verbinden.

Lees ook:

Volg mij op Twitter via @SophieNotten

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden