WWDC 2014: Apple presenteert iOS 8 met interessante nieuwe functies

WWDC 2014: Apple presenteert iOS 8 met interessante nieuwe functies

Apple introduceert vandaag iOS 8 tijdens de WWDC, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars. Na de enorme revolutie van iOS 7, richt het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad zich op aspecten die enigszins verwaarloosd zijn in iOS 7.

Zo krijgt iOS 8 een nieuw berichtencentrum met interactieve notificaties, zodat je rechtstreeks een reactie typt ín het berichtencentrum. Daarnaast kun je nu een persoon uit je lijst met contactpersonen bellen, zonder de telefoon-app te hoeven openen. Je drukt simpelweg twee keer op de home-knop en  je meest gebruikte contacten verschijnen bovenin het scherm.

Ook presenteert Apple een nieuw QuickType-toetsenbord, met verbeterde woordsuggesties. De Nederlandse taal wordt echter nog niet ondersteund. iMessage krijgt een Snapchat-achtige functies, waarbij je foto’s en geluidsfragmenten met één druk op de knop verstuurt.


Voor de gezondheidsfreaks onder ons is er in iOS 8 ook genoeg nieuws te ontdekken. De nieuwe Healthkit-app zorgt namelijk voor een betere integratie met wearables van Nike, Fitbit of de misschien wel de ophanden zijnde iWatch.

Nu iPad’s vaak door de hele familie worden gebruikt, is de Family Sharing-modus in iOS 8 erg handig. Je maakt namelijk tot zes accounts aan voor je familieleden en kiest precies wat de rechten zijn van iedere account. Ook de foto-app is verbeterd, met betere synchronisatie met Apple’s cloud-dienst, iCloud.

De synchronisatie met het vandaag gepresenteerde OS X 10.10 Yosemite is ook verbeterd dankzij AirDrop. Tot slot kan spraakassistent Siri liedjes via Shazam herkennen. De functie wordt geactiveerd vanuit het startscherm van Apple’s virtuele assistent.

De bèta-versie van iOS 8 is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De update wordt ondersteund door de iPhone 4s (en hoger) en de iPad 2 (en hoger). Eind dit jaar kunnen alle iOS-gebruikers iOS 8 gratis downloaden.

Volg mij op Twitter

Lees ook:

  • Link Gekopieerd!
Bezig commentaar te laden