XMS

XMS (eBuddy XMS)

Internetberichten sturen tussen telefoons en computers

VOOR

  • Berichten tussen telefoons en computers
  • Tekstwolkjes bij foto's plaatsen

TEGEN

  • Verzenden via verschillende menu's
  • Geen livetile met updates

Goed
7

Met eBuddy XMS verstuur je gratis berichten en foto's naar je vrienden. De software verschilt nogal van eBuddy Messenger (de reguliere chatdienst) omdat de focus bij XMS op snelle berichten (en niet op chatgesprekken) ligt. Na het installeren verschijnt net als bij WhatsApp een lijst met contacten die de app ook hebben geïnstalleerd. Verstuur je een foto via de applicatie, dan voeg je gemakkelijk een leuk tekstballonnetje toe om commentaar te leveren.

Het sturen van reguliere (betaalde) sms'jes is verleden tijd. XMS werkt net als WhatsApp, met een aantal verschillen. Zo is het kleurenschema van XMS overwegend blauw en zijn er meerdere manieren om een gesprek te beginnen: via de menu's 'Berichten' of 'Contacten'. De kracht van een kort bericht ligt hem juist in het snelle verzenden maar de keuze uit een aantal knoppen remt de boel flink af. Bovendien verschilt XMS nogal per apparaat.

Op de BlackBerry verzend je bijvoorbeeld geen video en op Android zie je bij het sturen vanuit Contacten geen optie voor foto's en video's. Die mogelijkheid is er wel, maar daarvoor moet je op de knop 'Menu' van je telefoon drukken (een ongewenste extra handeling). De versie voor iOS (iPhone, iPad en iPod touch) ziet er het 'schoonst' uit, want daar heb je bij elk van de menu's dezelfde verzendopties. Kom je voorbij de uiterlijke euvels, dan heeft XMS een belangrijk voordeel voor je in petto: de dienst is ook beschikbaar via 't web op pc en Mac.

Hoewel je met XMS berichten en foto's stuurt, gaat het minder snel dan bij WhatsApp of je reguliere sms-dienst. Hier zit hem de crux, want de applicatie dient tenminste het reguliere sms'en te vervangen. Verstopte zendopties en teveel menu's tasten de snelheid aanzienlijk aan en verhullen zodoende een belangrijk voordeel van de app: het sturen van berichten tussen telefoons en computers!

XMS

Download

XMS (eBuddy XMS)

Beoordelingen about XMS

Promotie×